HOMEY TUAN BELOG POSTING TUTOSOLAT DOA SIRAH FREEBIES TUTOBLOG MYPROFILE

Tuesday, May 30, 2017

Doa Naik Kenderaan

anime, background, and colorful image
 
Alhamdulillah..ada sahabt kita minta postkan "Doa Naik Kenderaan"
jadi lepas ni sebelum nak gerak pergi mana-mana..baca doa ni dulu k..
moga perjalanan kita selamat dibawah Lindungan Allah swt
Aminn.....
Imej yang berkaitan 
SELAMAT BERAMAL SEMUA!

Monday, May 22, 2017

Cara buat blog sendiri

Anime scenery gif #6 
Hai...hai..hai.. hehe okey nak update post pun makan masa lama kan..haha
malam ni aisyah nak ajar hampa BUAT BLOG SENDIRI / Makeover blog hampa bagi lawa molek..
follow tutorial di bawah:
1. buka website www.blogger.com dan dia akan keluar macam gambar dibawah ni :
 
klik pada button "create your blog"
2. nak buat blog ni, wajib kena ada akaun Gmail..kalau dah ada klik ja pada akaun hampa dan SIGN IN macam biasa.. TAPI kalau TAK ADA AKAUN LAGI, hampa kena buat baru dengan klik "use another account'

3. Then, dia akan paparkan macam di bawah ni;
Nama Blog : (nama untuk blog hampa..letak la apa-apa yang cun)
Alamat URL Blog : (ni utk orang search blog hampa cth: aminahcunmelecun.blogspot.com
dibawah tu ada pilihan tema blog..hampa boleh la pilih yang mana berkenan..
dah siap taip.. klik "Create Blog'
 

4. TaaDaa...dah dapat blog hampa..

 

Okey..done sampai sini cara nak buat blog..
ehhh..ehhhh... MACAM MANA NAK TUKAR BACKGROUND?

 Ada lagi..To be continued hahaah (suspen sikit)
okey..klik link bawah ni..

SELAMAT MENCUBA!!
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...